Salih amellerin yolunu gösterdin bize, bizi mesrur ve mesut ettin.  Günahlarımızdan arındık, temizlendik. Bir daha isyanlara dönmemenin, seninle dolu dolu yaşamanın yolunu göster de öyle git. İlla gideceksen, önce Gazze'ye uğra da öyle git.

Ey sıhhat bahşeden Lokman-ı Hekim,

Gelişinle hastalıklarımızın şifası oldun. Her türlü gaflet ve günah hastalığından arındık. Seninle beden ve ruh sağlığına kavuştuk. İçimizdeki nefsani arzuları bağladın, bizi şeytanın tuzağından kurtardın. Sırat-ı Müstakim'de yol göstericimiz oldun. Yardımına muhtaçız, bizi terk etme! İlla gideceksen, yolunu bekleyen Gazze'ye uğra da öyle git.

Ey yardımcı dost,

Gelişinle düşmanlarımız etkisiz hale geldi. Şeytanların oyunları bozuldu, nefislerimiz teslim oldu. İbadetlerimizi sana adadık, dünya malına olan sevgimizi kaybettik. Ama sen gidersen, halimiz ne olur? Tekrar eski günahlarımıza döner miyiz? Bize şeytanların şerrinden nasıl korunacağımızı öğret de öyle git. İlla gideceksen, mazlum Gazze'ye zafer müjdesi ver de öyle git.

Ey fakirleri sevindiren, kardeşlik ve dayanışma ayı,

Seninle yoksulların umudu olduk, yetimlerin sevinci olduk. Sen gidince, onların yanında kim kalacak? Bize zenginliğin sırrını öğret, özlemle bekliyoruz seni. İlla gideceksen, mazlum coğrafyalara bir umut ol da öyle git.

Ey hayat okulunun hakikat mürşidi,

Seninle sabır, cömertlik, merhamet, kardeşlik gibi eşsiz dersleri öğrendik. Başarı belgemizi almak için seni bekliyoruz. İlla gideceksen, zafer yolunda mazlumların yanında ol da öyle git.

Elveda demek zor geliyor sana,

Mevlid-i Nebi Kutlamaları: İhyâ ve Tebliğ Bağlamında Bir Bakış Mevlid-i Nebi Kutlamaları: İhyâ ve Tebliğ Bağlamında Bir Bakış

İnşallah gelecek seneye tekrar buluşuruz.

Selahaddin Yıldırım