Gazze, uzun süredir devam eden toplu katliamlar, yiyecek ve ilaç engelleri, sivil yerleşim alanlarına yapılan bombalı saldırılar ve insanlık dışı muamelelerle anılan bir bölge haline geldi. Siyonist İsrail'in vahşi politikalarına karşı İslam dünyasından güçlü bir tepki yükseliyor. Ancak bu tepkinin, geçmişte olduğu gibi etkili bir şekilde birlik olma çağrısına dönüşmesi bekleniyor.

Kürt Seçmen: Birlik-Ayrılık Bağlamında Nasıl Okunmalı? Kürt Seçmen: Birlik-Ayrılık Bağlamında Nasıl Okunmalı?

İslam coğrafyası, tarih boyunca birlik ve dayanışma konusunda zorlanmış ve bu da güçlü bir direnç göstermelerini engellemiştir. Özellikle Türkiye gibi İslam dünyasının lideri olarak görülen ülkelerin, İslam birliği adına daha etkili adımlar atmaları gerekiyor. Ancak bu, mevcut siyasi ve sosyal dinamiklerin karmaşıklığı nedeniyle kolay bir süreç değil.

Gazze'deki zulme son verme konusunda İslam dünyasının karşılaştığı bu çıkmaz, ya birlik olma çağrısına cevap verme ya da daha büyük zilletlere razı olma seçenekleriyle şekilleniyor. İslam birliği, bu tarihi dönemecin farkında olmalı ve birlik olma yolunda daha kararlı adımlar atmaya yönelmelidir.