Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze'deki Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge'nin, X sosyal medya platformunda yayımlanan röportajında, Gazze'deki Filistinli ailelerin umutlarını kaybettikleri, güvenli bir yerlerinin olmadığı ve yeni zorunlu göçlerle karşı karşıya kaldıkları belirtildi. Wateridge, acilen bir ateşkes sağlanması gerektiğini ve Gazze halkının zor durumunun, sürekli olarak bulundukları bölgeleri boşaltmak zorunda kalmalarından dolayı daha da kötüleştiğini vurguladı.

Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Alul: "Filistin, şehit Ayşenur'un cenazesini bağrına basmaya hazır." Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Alul: "Filistin, şehit Ayşenur'un cenazesini bağrına basmaya hazır."

UNRWA Planlama Direktörü Sam Rose'un BBC'ye verdiği röportaj da aynı sosyal medya hesabından yayımlandı. Rose, Gazze'de ailelerin her gün hayatta kalma mücadelesi verdiklerini, yemek ve su gibi hayati ihtiyaçlarını temin etmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti ve acilen ateşkes çağrısında bulundu.

Editör: Masume Masume