İsrail Merkez Bankası Başkanı Amir Yaron, Gazze'ye yönelik saldırıların askeri ve sivil maliyetinin 210 milyar şekele (yaklaşık 58 milyar dolar veya 1,7 trilyon TL) ulaşabileceğini açıkladı. Yaron, 2020'den bu yana ilk kez yapılan şekel faiz oranlarında 25 baz puanlık bir indirime giderek yüzde 4,5'e çekileceğini belirtti.

Yaron, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'ye yönelik saldırıların ülke bütçesine önemli bir yük getireceğini ve devletin ikincil alanlardaki harcamalarını kısarak bu maliyetle başa çıkmak zorunda kalacağını ifade etti.

Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu! Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu!

Başkan Yaron, 7 Ekim'den bu yana sürekli olarak İsrail Merkez Bankası'nın, saldırıların ekonomi ve piyasalara olan etkilerini değerlendirdiğini vurgulayarak, ekonominin olumsuz etkisinin büyük olduğunu ancak genel olarak bir canlanma yaşandığını söyledi. İsrail ekonomisinin, mevcut zorluklara uyum sağlama konusunda başarılı olduğunu belirtti.

İsrail Merkez Bankası, en son Nisan 2020'de şekel faiz oranlarında bir indirim gerçekleştirmişti.

Editör: Ömer Faruk