Haber Merkezi-Hindistan'ın Haldwani şehrinde, yerel mahkemenin izinsiz inşa edildiği gerekçesiyle bir medrese ve caminin yıkılması kararı, şiddetli protestolara yol açtı. Uttarakhand polis yetkilileri, 8 Şubat'ta başlayan ve 2 kişinin öldüğü, 150'den fazla kişinin yaralandığı çatışmaların sonucunda can kaybının 5'e yükseldiğini bildirdi.

Çatışmalar sırasında polisin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanmasıyla birlikte, protestocular polis karakoluna molotofkokteyli ve taşlarla saldırmış, aynı zamanda bazı araçları ateşe vermişti.

HAMAS, Komutan Said Ali ve Ailesinin İşgal Saldırısında Şehid Olduğunu Duyurdu HAMAS, Komutan Said Ali ve Ailesinin İşgal Saldırısında Şehid Olduğunu Duyurdu

Mahkemenin yıkım kararı, yerel otoritenin izni olmadan devlet arazisine inşa edildiği iddiasıyla alınmıştı. Ancak kararın ardından şehirde yükselen tansiyon ve protestolar, çatışmalara dönüşmüş ve güvenlik güçleri ile protestocular arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Yetkililer, çatışmaların ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını duyurdu. Ancak olaylar, bölgedeki gerilimin hala devam ettiğini gösteriyor.

Editör: Ömer Faruk