Hamas, yazılı bir açıklama yaparak İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına ve sivil halka yönelik hedeflerine sert tepki gösterdi. Açıklamada, "İşgalci İsrail'in ihlalleri, aşırılık yanlısı hükümetin soykırımı sürdürmesine kılıf sağlayan Washington ve Batı başkentlerinin desteğiyle devam ediyor." ifadesine yer verildi.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze'nin özellikle orta bölgelerinde silahsız sivillere yönelik saldırılarını artırdığını belirtti. Bu saldırılar sırasında, kuzey ve güney bölgelerinden gelen yüzbinlerce kişinin sığındığı bölgelerin hedef alındığına dikkat çekildi. Açıklamada, "İşgal ordusu, ailelere yönelik menfur katliamların yanı sıra Gazze Şeridi'nin bombalar altındaki çeşitli bölgeleri için tehcir talimatları çıkararak silahsız sivilleri hedef alıyor. Son olarak çoğu çocuk 16 kişiden oluşan bir ailenin de olduğu onlarca kişiyi öldürdü." denildi.

Hamas, Türkiye Vatandaşı Eygi'nin Nablus'ta Katledilmesini Kınadı Hamas, Türkiye Vatandaşı Eygi'nin Nablus'ta Katledilmesini Kınadı

Hamas, İsrail'in 10 aydır devam eden saldırılarını "toplu cezalandırma ve etnik temizliğin en çirkin biçimlerinden biri" olarak nitelendirdi. Açıklamada, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e çağrıda bulunarak, "Sessizliği bırakmaları, Filistinli sivilleri koruma sorumluluğunu üstlenmeleri, İsrail'in sivillere karşı işlediği acımasız suçları durdurmak ve bu suçların işlenmesinden sorumlu tutmak için çalışmaları" istendi.

Editör: Masume Masume