Kültür-Sanat

İhya Kız Kur'an Kursu 4. İcazet Merasimi Gerçekleşti

Kur'an'ı ezberleyen 47 kız öğrenci hafızlık icazetlerini aldı. İhya Vakfı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 47 öğrenci için icazet töreni düzenlendi. Ayrıca, Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu’nun 25 öğrencisi için Hafızlığa Geçiş Amin Alayı yapıldı.

Abone Ol

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 4. İcazet Töreni'ne Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, İstanbul İl Müftüsü Arif Cevlek ve birçok önemli isim katıldı. Törende, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler Aşr-ı Şerif okudu ve 25 öğrenciye Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

İhya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Yıldırım, konuşmasında, vakfın 19 yıllık hizmet tarihini ve hafızlık eğitimine verdikleri önemi vurguladı. Ayrıca, İhya Vakfı bünyesinde 7 yıl önce başlatılan Hatice-i Kübra Nesli Arapça ve İslami İlimler Programı'nın 4. dönem mezunlarının da Arapça icazet merasimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, katılımcılara nasihatler vererek, hafızlıklarının ve Kur'an'a hizmetlerinin önemini dile getirdi. Fatih İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu da hafızlık icazeti alan öğrenciler için yazdığı "Hafız" adlı şiiri okudu. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.