Şehit Yahya Sinvar’ın Vasiyeti: “Direnişten Vazgeçmeyin” Şehit Yahya Sinvar’ın Vasiyeti: “Direnişten Vazgeçmeyin”

Haber Merkezi - Olay, İran'ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı tarafından duyuruldu. Ajansa göre, silahlı saldırganlar İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Seravan ilçesinde bir evde bulunan 9 yabancı uyrukluyu öldürdü.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmazken, Sistan-Beluçistan Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti, "Sirkan Seravan bölgesinde Pakistan uyruklu kişilerin ikametgahına giren 3 silahlı kişi, ateş açarak 9 kişiyi öldürdü, 3 kişiyi de yaralayarak olay yerinden kaçtı." şeklinde olayın detaylarını paylaştı.

Merhameti, olayın terör saldırısı olduğunu belirterek, saldırıdan sonra kaçmayı başaran saldırganların kimliğinin tespit edilmesi için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada, 9 Pakistan vatandaşının öldürülmesini "terör olayı" olarak nitelendirerek, Tahran yönetiminden olayın derhal soruşturulmasını ve sorumluların yakalanmasını talep etmişti.

Sistan-Beluçistan eyaleti, son dönemde "Ceyşu'l Adl" adlı örgütün gerçekleştirdiği saldırılara sahne olmuştu. Örgüt, daha önce bir polis merkezi ile bir karakola düzenlediği saldırıları üstlenmişti. İran ise bu saldırıların ardından örgütün kamplarını vurmuş, Pakistan ise karşılık olarak Beluç örgütünün İran topraklarındaki mevzilerini bombalamıştı.

Editör: Ömer Faruk