Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor

Haber Merkezi - İşgalci İsrail'in Şam'a düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları üyesi askeri bir danışman ile birlikte toplamda 3 kişi öldü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun resmi haber ajansı Tesnim'e göre, Suriye'deki bir üsse yapılan saldırıda Saeed Alidadi adlı İranlı askeri danışman hayatını kaybetti.

İran medyası Alidadi'nin askeri rütbesi hakkında bilgi vermezken, sadece "danışman" olarak bahsetti. Ayrıca, saldırıda kimliği belirlenemeyen bir kişi ile bir Lübnanlı milisin de öldüğü açıklandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Şam'ın güneyindeki üsse ve havaalanı yolundaki bir bölgeye düzenlediği saldırıda toplamda üç milisin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Saldırının, daha önce Kudüs Kolordusu komutanlarından Seyyid Razi Musavi'nin evine yapılan saldırının ardından gerçekleştiği belirtiliyor. İran Dışişleri Bakanlığı, saldırının ardından 'misilleme hakkının saklı tutulduğunu' açıkladı.

İki ay önce İsrail'in hava saldırısında öldürülen Kudüs Kolordusu komutanlarından Seyyid Razi Musavi'nin öldürülmesinin ardından bu yeni saldırı, bölgedeki gerilimi artırabilir.

İsrail, saldırıların sorumluluğunu resmi olarak üstlenmedi.

Editör: Ömer Faruk