HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor

İsrail televizyon kanalları KAN ve Kanal 12'nin haberine göre, İskenderun Tugayı'na yeni atanan komutan Besal, askerlerine gönderdiği mesajda, "Tugay'a yeni bir komutan katıldı. Öncelikle savaşçıların soykırım yapmasını umuyorum. Lübnan'ın köyleri ıssız kalacak ve yolları çıkışsız olacak." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya platformu X'te bu sözleri paylaşan Angert, ayrıca aşırı sağcı "Dini Siyonizm" partisine mensup askerleri "ölüm yiyenler mezhebi" olarak tanımladı. Bunun üzerine, İsrail Meclisi Anayasa, Hukuk ve Yargı Komitesi Başkanı Simcha Rothman, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'na disiplin soruşturması başlatılması çağrısında bulundu.

İsrail'in Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de X platformunda Angert'in orduyla ilişkisi kesilmediği takdirde bunun açıklanmasını talep etti. Skandal paylaşım sonrası Angert'in gönderileri engellense de, içerikleri hala işgal medyasında dolaşmaya devam ediyor.

Editör: Masume Masume