İstanbul'un kalbinde gerçekleşecek olan 2024 Kutlu Doğum Mevlid-i Nebi Etkinliği'nin detayları netleşmeye başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, 'Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav)' temasıyla düzenlenecek etkinlik, 5 Mayıs'ta Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleşecek. Her yıl büyük coşkuyla kutlanan Mevlid-i Nebi etkinliklerinin bu yılki programında, Batman, Van, Adana ve Diyarbakır'ın ardından İstanbul'un da yer aldığı belirtildi.

Aylardır hazırlık yapılan etkinlik için Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Meydanlar Muhammedî sevda ile dolup taşacak, sevdalılar salâvat ve tekbirlerle yeri ve göğü inletecek." ifadelerine yer verildi. Temanın 'Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav)' olarak belirlendiği etkinlik, İslam âleminin adalet, özgürlük ve barış arayışına vurgu yapıyor.

Başiskele'de Gençler Arasında Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Heyecanı! Başiskele'de Gençler Arasında Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Heyecanı!

Düzenleyeceketkinlik yerleri ve tarihleri şu şekilde planlanmıştır: 21 Nisan Pazar Batman ve Van, 27 Nisan Cumartesi Adana, 28 Nisan Pazar Diyarbakır ve 5 Mayıs Pazar İstanbul.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, tüm sevdalıları, gençten yaşlıya herkesi, Hz. Muhammed'in sünnetine bağlı olarak meydanları doldurmaya davet etti.

Mevlidi Nebi 1 1170X658

İşte O açıklamamnın tamamı: 

VAKFIMIZIN MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİ HAKKINDA MESAJI -2024
BASIN AÇIKLAMALARI, DUYURULAR, HZ. PEYGAMBERİ(SAV) ANLAMA VE SÜNNETİNİ YAŞAMA, SLİDER HABER 8 NİSAN 2024

بسم الله الرحمن الرحيم
          Hamd; âlemlerin Rabbine (Celle Celâluhu), salat ve selam; Allah’ın habibi, risalet zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed Mustafa’ya (sallallahu aleyhi vesellem), gökteki yıldızlar misali seçkin ashabına, ehl-i beytine ve O’nun yolunu takip eden tevhid ehlinin üzerine olsun.
“Andolsun ki Resulullah; sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için güzel bir örnektir.” (Ahzab-21)
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’i anlama ve sünnetini yaşama adına yurdun farklı noktalarında etkinliklerin düzenleneceği kutlu bir mevsime girdik. Meydanlar Muhammedî sevda ile dolup taşacak, sevdalılar salâvat ve tekbirlerle yeri ve göğü inletecek.

YÜZBİNLER CİHAD ÖNDERİ HZ. MUHAMMED’İ (sallallahu aleyhi vesellem) TANIYACAK

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında bu seneki temamızı, “Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav)” olarak belirlemiş bulunuyoruz.

Temamız Cihad’tır. Çünkü İslam âlemi, İslam ümmeti ve dünyanın diğer halkları despot, zalim güçlerin insafına mahkûm olmuşlardır. İnsanlık adalete, özgürlüğe, barış ve huzura susamış olup büyük bir arayış içndedir. Korumasız, sahipsiz, mazlum kadın ve çocukların gözleri bir kurtarıcı beklentisi içinde, kalpleri kurtuluş umuduyla çarpmaktadır.

Kuşkusuz bu kurtarıcı Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)’dir. Herkes O’ nun rehberliğine teslim olmak zorundadır. Çünkü O’nun yolu direniş ve zulme kıyam yoluydu. Adalet ve hakkı hâkim kılma yoluydu. Mazlumları, ezilenleri adalet ve özgürlüğe kavuşturacak, haklıların hakkını verecek tek yol Peygamberin yoludur. Hazreti Muhammed’in rehberliği ancak dünyaya adalet ve barışı getirir, hak ve hakikati üstün kılar.

Düzenleyeceğimiz etkinlik yerleri ve tarihleri şu şekilde planlanmıştır: 21 Nisan Pazar Batman ve Van, 27 Nisan Cumartesi Adana, 28 Nisan Pazar Diyarbakır ve 5 Mayıs Pazar İstanbul.

Tüm Peygamber Sevdalılarını, O’nun sünnetine bağlı tüm kardeşlerimizi, halkımızı erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden yüzbinler halinde meydanları, alanları doldurmaya davet ediyoruz.