Haber Merkezi - Peygamber Sevdalıları tarafından organize edilen etkinlik, 19 Temmuz Cuma günü saat 21.00'de Güngören Gençosman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Programda, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in sevgili torunu Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehid edilişi başta olmak üzere İslam tarihinde önemli olaylar anılacak. Her yıl farklı program ve etkinliklerle yad edilen Aşure günü, bu yıl "Kerbela'dan Gazze'ye" teması ile dikkat çekecek.

Peygamber Sevdalıları, bu yıl düzenleyecekleri aşure programında Gazze'de 9 aydan uzun süredir sürdürülen soykırım ve karşısındaki direnişi de gündeme alacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, tüm İstanbul halkı etkinliğe davet edildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kudüs Davası İçin Büyük Yürüyüş Düzenliyor Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kudüs Davası İçin Büyük Yürüyüş Düzenliyor

Açıklamada, "Hazreti Hüseyin ve yarenleri, zalime karşı dik durmanın dersini şehadetleriyle bizlere vermiştir. Muharrem ayı, özellikle Müslümanlar açısından ibret verici birçok önemli olayı içerisinde barındırır. Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin şehit edilmesi, İslam tarihinde yüreğimizi derin bir şekilde yaralayan, hüzne boğan ve hikmetlerle dolu bir olaydır. Bizler de Peygamber Sevdalıları olarak, Hazreti Hüseyin ve yarenlerini anma, onların verdiği mücadeleyi yeni nesillere aktarma adına bu programı düzenliyoruz." denildi.

Programda ayrıca, Gazze halkının Hüseyni direnişin bir benzerini günümüzde verdiği vurgulanarak, "Gazze'de mücadele veren Müslümanlar, bir nevi Kerbela'da yaşanan o mücadele ve direnişin misyonunu devam ettirmektedirler. Bu nedenle programda özellikle Gazze'ye yer veriyoruz.

Hazreti Hüseyin ve yarenleri nasıl ki zalime karşı dik durmuş ve mücadele vermişse, Gazze halkı da günümüzde bunun bir benzerini vermektedir. Tüm halkımızı bu etkinliğe davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Editör: Ömer Faruk