Gündem

İtalya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İtalya'da güney bölgelerde ve adalarda hafta başında başlayan orman yangınları ve bu yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor.

Abone Ol

Sicilya Adası başta olmak üzere Puglia ve Kalabriya bölgeleri ile Sardinya Adası'ndaki orman yangınları ve itfaiye ekiplerinin bu yangınları söndürme çalışmaları sürüyor.

Sicilya Adası'nın batısında Palermo kenti yakınlarında çıkan orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, ekipler yangın söndürme uçakları ve helikopterle pek çok yerde müdahalede bulundu.

Ada'nın doğusundaki Katanya kenti yakınlarında da Etna Yanardağı Milli Parkı sınırları içinde kalan kırsal alanda gece saatlerinde çıkan yangın, yer yer A18 otoyoluna da sıçradı.

Yangınlarla mücadele edilen bölgelerden Puglia'da da Vieste yakınlarındaki yangın kontrol altına alınırken, Alta Murgia Milli Parkı'ndaki yangın büyüdü. B

Ülkenin batısındaki Sardinya Adası'nda da Sassari kenti yakınlarındaki yangın devam ediyor. İtfaiye ekiplerinin, karadan ve havadan yangın söndürmeye yönelik müdahalesi sürüyor.

İtalyan İtfaiyesinden yapılan açıklamada da Sicilya'daki yangınların kontrol altına alınması bakımından durumun iyiye gittiği ancak yine de Ada'daki durumun kritikliğini koruduğu belirtildi.

İtfaiye, Sicilya, Kalabriya, Puglia ve Sardinya'daki yangınlara 6 bin personel, 1500 araç, 14 yangın söndürme uçağı ve 2 de helikopterle yangınlara müdahale edildiğini açıkladı. (İLKHA)