İzmir Körfezi'nde son günlerde meydana gelen balık ölümleri, bölge halkını tedirgin ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olaya hızla müdahale etti. Bakanlık ekipleri, balık ölümlerinin gerçekleştiği bölgede ve Körfez’in açıklarında incelemeler başlatarak, deniz suyu numuneleri topladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, toplanan numunelerin yetkili laboratuvarlarda incelendiği belirtildi. İlk değerlendirmelere göre, balık ölümlerinin ana sebebi olarak, sudaki kirliliğin yol açtığı oksijen yetersizliği gösteriliyor.

Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi

Daha kapsamlı bir inceleme için bölgeye Deniz İzleme Gemisi ile Mobil Su ve Atıksu Laboratuvarı gönderildiği bildirildi. Körfeze deşarj olan 7 dereyle atık su kaynaklarında da denetimlerin sıkılaştırıldığı ifade edildi.

Bakanlık, yaşanan kirlilikle mücadele amacıyla sorumlu yerel yönetimlerin uyarıldığını ve sürecin yakından takip edildiğini belirtti. Körfezdeki balık ölümlerine neden olan kirliliğin kaynağının belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için çalışmaların hassasiyetle sürdürüleceği vurgulandı.

Kaynak: Görsel Haber