Romanyalı Lise Öğrencileri, Sakarya'da Ebru Sanatıyla Tanıştı Romanyalı Lise Öğrencileri, Sakarya'da Ebru Sanatıyla Tanıştı

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Ege'nin İncisi İzmir Cumhuriyet'in Yansımaları" fotoğraf sergisi, İzmir'in zengin tarihine dair bir panorama sunuyor. EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına önemli isimler ve sanatseverler katıldı.

Sergi, İzmir'in geçmişini, kültürünü ve Cumhuriyet döneminde yaşadığı değişimleri fotoğraf kareleriyle gözler önüne seriyor. EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, serginin İzmir'in tarihini anlama fırsatı sunduğunu belirtirken, şehrin geçmişi ile modern yüzü arasındaki köprüleri vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Tasnif ve Araştırma Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Şahin ise, serginin İzmir'in köklü tarihine ayna tuttuğunu ifade ederek, ziyaretçilere daha fazla bilgiye ulaşmak için arşivlerini ziyaret etmelerini önerdi.

Sergi, 30 Nisan tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyaretçilere açık olacak. İzmir'in 100 yıllık Cumhuriyet yolculuğuna ışık tutan bu özel sergi, sanatseverleri ve tarih meraklılarını bekliyor.