İşgal Güçleri Gazze'deki Saldırılarını Batı Şeria'ya da Taşıdı İşgal Güçleri Gazze'deki Saldırılarını Batı Şeria'ya da Taşıdı

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, çocuk istismarı suçlamasıyla mahkum edilmiş bir kişiyi affetmesi nedeniyle büyük tepki çekmiş ve toplumda geniş bir muhalefet oluşmuştu. Özellikle, devlet işletmesindeki bir çocuk yurdunun eski müdür yardımcısını affetmesi büyük tartışmalara neden oldu.

Novak'ın kararı, af kapsamına alınan kişinin 2004-2016 yılları arasında en az 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için sekiz yıl hapis cezasına çarptırılan bir kurum müdürünün cinsel istismarının örtbas edilmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle 2018 yılında üç yıldan fazla süreli hapis cezasına çarptırılmasının ardından geldi.

Toplumun büyük bir bölümünden ve muhalefetten gelen baskıların etkisiyle Novak, yaptığı hatanın farkına vararak istifa etme kararı aldı. Skandal, Macaristan'da çocuk istismarı konusundaki hassasiyetleri artırırken, Cumhurbaşkanı Novak'ın istifası ülkede geniş çaplı bir tartışmaya neden oldu.

Editör: Ömer Faruk