Mardin Büyükşehir Belediyesi, mevsimsel hava koşullarına bağlı olarak haşerelerin üremesini engellemek amacıyla yılın 12 ayı boyunca ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Boykot Hassasiyeti Olanlar İçin: Boykot Dedektifi Uygulaması Yeni Sürümüyle Yayında! Boykot Hassasiyeti Olanlar İçin: Boykot Dedektifi Uygulaması Yeni Sürümüyle Yayında!

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kış mevsimi öncesinde 10 ilçede, 860 mahalle ve mezrada Kışlak İlaçlama Çalışmalarına başlamıştır.

Bu çerçevede, ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerde, cadde ve sokaklarda haşerelerin üremesini önlemek için çöp konteynırlarında, gübrelik alanlarda karasinek, sazlık bölgelerde sivrisinek larva ilaçlaması, boş inşaat alanlarında ise sisleme cihazı kullanılarak kışlak ilaçlama çalışmaları devam etmektedir.

Kışlak ilaçlama faaliyetleri, kent merkezinde günlük olarak gerçekleştirilmekte olup, ilçe merkezleri ile büyük beldelerde haftada iki gün, kırsal mahallelerde ise haftada bir gün yapılmaktadır.

Kış aylarında gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları sayesinde, karasinek, sivrisinek ve diğer haşerelerin üremesi kontrol altına alınmakta, özellikle yaz aylarında bu canlıların çoğalmasının önüne geçilmektedir. Mardin Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve çevreyi temiz tutmak adına bu önemli çalışmaları titizlikle sürdürmeye devam etmektedir.

Editör: Ömer Faruk