Yapay Zeka: Dünya Dengelerini ve İş Piyasalarını Nasıl Etkiliyor? Yapay Zeka: Dünya Dengelerini ve İş Piyasalarını Nasıl Etkiliyor?

İzmir'deki ESBAŞ merkezinde hizmete giren Aurora Simülatörü, Uzay Kampı Türkiye'nin gençlerin uzay ve teknolojiye ilgisini artırmak ve yeteneklerini geliştirmek için yaptığı yatırımların bir parçası olarak önemli bir rol oynuyor.

NASA'nın 2030'larda planladığı Mars ve Ay insanlı uçuşlarını simüle eden bu sistem, 9-16 yaş aralığındaki katılımcılara gerçek bir uzay misyonunu deneyimleme şansı sunuyor.

ESBAŞ CEO'su Faruk Güler, Aurora'nın Türkiye'ye getirilmesinden gurur duyduklarını belirtirken, simülasyonun katılımcılara teknik bilginin yanı sıra problem çözme, ekip çalışması ve zaman yönetimi gibi beceriler kazandıracağını vurguladı.

Uzay Kampı Türkiye'nin "Galaktik Kamp" adını verdiği programlar arasında yer alan Aurora Simülatörü, gençleri Ay ve Mars'a sanal bir seyahate çıkaracak ve geleceğin uzay liderlerini yetiştirmek için güçlendirilmiş eğitim programlarına dahil edilecek.