Gündem

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz: Önceliğimiz, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri benimsemesi

Okullardaki seçmeli derslere değinen Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, öğrencilerin akademik derslerle beraber ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirilmelerinin esas alınacağını belirterek, bu konuda öğretmenlere ve yöneticilere çok büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Abone Ol

Türkiye'de 20 milyon 481 Bin öğrencinin ders başı yaptığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması nedeniyle deprem bölgesi Malatya'daki Diniye Çalık İlkokulu'nda açılış programı düzenlendi.

'Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz'

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 'Yaşadığımız zorlu sürecin ardından bugün yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğu ve heyecanını yaşamaktayız. Bu dönem eğitim öğretim faaliyetlerimize resmi 410 binada 11 bin 378 öğretmenimiz ile 153 bin 927 öğrencimiz ile devam edeceğiz. Tüm paydaşlarımızın büyük bir çaba içerisinde desteklerini bekliyor, 2023-2024 eğitim öğretim yılının şehrimiz için, ülkemiz için sağlıklı ve başarı dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum' dedi.

'Eğitimi sadece bir okula ve bir öğretmene endekslemek doğru değildir'

Programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ailenin eğitimdeki önemine değinerek, 'Eğitimi sadece bir okula ve bir öğretmene endekslemek de doğru değildir. Eğitim öğretime etki eden faktörlerin başında aile gelir, kalıtım gelir, çevre gelir, okul ve öğretmen gelir. Bir çocuk, 0-3 yaş ve 3-7 yaş arasındaki dönemlerinde öğrenme olgusunun yüzde yetmişine yakınını o dönemde alır. Dolayısıyla ailenin öğrenmede etkisi, eğitimde etkisi çok önemlidir.' diye dikkat çekti.

'Her şey, 6 Şubat'tan önce nasılsa önümüzdeki günlerde de aynı şekilde olacaktır'

Malatya Valisi Ersin Yazıcı da '2023 2024 eğitim öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun. Yaşanılan tüm olumsuzluklara rağmen, şehrimizde hayatın normalleştiğini, okullarımızda siz değerli öğrencilerimiz ve velilerimiz sayesinde göreceğiz, buna inanıyoruz. Şehrimiz artık yaşadığı kötü anları geride bırakıp, hayatın normalleştiğini ve yaşamın devam ettiğini okullarımızla topluma halkımıza göstermeye devam edeceğiz. Her şey, 6 Şubat'tan önce nasılsa önümüzdeki günlerde de aynı şekilde olacaktır. Sevgili öğretmenlerimden de hayatın normalleştiğini eğitimin tıpkı eskisi gibi devam etmesi gerektiğini ve buna göre hareket edilmesini bekliyorum. Öğretmenlerime, şunu söylemek istiyorum, bu şehirde yaşayan çocuklarımız en kıymetlilerimiz size emanet. Sevgili öğretmenler ülkeye olan sevdanız, ülkeye olan bağlılığınız, millete olan sevginiz ve sevdanız ve tabi ki Malatyalıların en kıymetlilerine sevgili çocuklarımıza, neler yapabileceğinizi neler katabileceğinizi lütfen önümüzdeki eğitim öğretim yılında bize gösteriniz. Sevgili öğrenciler her şey normal olacak. Her şey istediğimiz ve beklediğimiz gibi olacak. Gönlünüzce hem eğitim olacak hem eğlenecek hem de spor yapacaksınız. Artık Malatya'da hayatın normalleştiğini öncelikle okullarda ve okul bahçelerinde sizler sayesinde görmek istiyoruz. Ben tekrar başta velilerimize, öğrencilerimize ve tabi ki sevgili öğretmenlerimize eğitim öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun diyor, herkese başarı ve sağlık diliyorum' şeklinde konuştu.

'Öğretmenlerimize ve yöneticilerimize çok büyük sorumluluklar düşmektedir'

Okullarda yeni dönemin başladığını belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nafiz Yılmaz, '6 Şubat depremi sonrasında zor günleri yaşayan ama dirayetiyle, ferasetiyle ve her zaman dik duruşuyla Türkiye'mize örnek olan Malatya'mızın eğitim, öğretim süreçlerinde de gösterdiği gayretin, azmin ve çabanın farkında olarak bu eğitim-öğretim yılında sizlerle birlikte bulunmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bu süre içerisinde vefat eden öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize Rabbimizden rahmet niyaz ediyorum. Her eğitim-öğretim yılı yeni bir heyecanla başlar. Ben de 19 yıllık öğretmenliği olan bir insanım. Her eğitim-öğretim yılında sınıflarda cıvıl cıvıl seslerini duyduğumuz bu yavrularımızda her birisi bir dünya olan ve geleceğimizi inşa eden bu yavrularımızda bir sevinci, neşeyi, huzuru paylaşırız. Ancak bu huzurumuz, neşemiz Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illerimizde biraz buruk. Önceliğimiz, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri benimsemesi ve çocuklarımızın yaşadığı hayat içerisinde fıtri bir şekilde tabii ortamlarda sosyalleşerek çok farklı yeteneklerini geliştirerek, hayata ve geleceğe hazırlanması olmuştur. Bakanımızın bir genelgesiyle okullarımıza bazı tavsiyelerimiz ve emirlerimiz oldu. Çocuklarımızın içinde bulundukları kültürü, ortamı ve şehri tanımaları için öğretmenlerimiz bir gayret içinde olacaklar. Özellikle ortaokul ve liselerde seçmeli derslerde 3 kategori olacak. Bilim, insan, toplum, din, ahlak, değer, kültür, sanat ve spor alanında her bir kategoriden yavrularımız ders seçerek akademik derslerle beraber ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirilmeleri esas alınacak. Bunun için de öğretmenlerimize ve yöneticilerimize çok büyük sorumluluklar düşmektedir.

'Bizler zincirin en güçlü halkası olmalıyız'

Yılmaz, 'Bizler zincirin en güçlü halkası olmalıyız. Bir zincirin gücü, o zincirin en zayıf halkasıyla ölçülür. Dolayısıyla bu zincirde en güçlü halkamız öğretmenlerimizdir. 36 hafta boyunca çocuklarımızla birlikte olacak olanlar sizlersiniz. Onları geleceğe hazırlayacak olan sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında yeniden Türkiye'mizi, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuna nasıl hazırlayabiliriz? Bunları düşünmeliyiz. Bu noktada yavrularımızın emaneti öğretmenlerimizdedir. Türkiye'de 1 milyon 200 bin civarındaki öğretmenimiz, 20 milyon öğrencimiz ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü kapsamında 84 milyon vatandaşımız eğitim alacak. Ulaşabildiğimiz her noktaya ilim ulaştırmak ve insanlara hizmet gayretindeyiz. Bu anlayışla çocuklarınızı emanet alıyoruz. Öğretmenlerimiz bu anlayışla onları geleceğe hazırlayacaklar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğitimin gerçekleşebilmesi için paydaşların hep birlikte olması gerekiyor. Bu sadece bizim işimiz olmamalı. Aile, çevre, belediyeler ve diğer bakanlık birimlerinin gayretiyle bu zorluğu inşallah aşacağız. Yeni eğitim-öğretim yılında muvaffakiyetler diliyorum. Malatya'mızın geçirmiş olduğu bu zor süreçlerde emek veren değerli Bakanlarımıza, valilerimize, yöneticilerimize ve gönüllülerimize canı gönülden teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Diniye Çalık İlkokulu'nda gerçekleştirilen 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış programında öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okunurken, 4. sınıf öğrencileri tarafından da okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek hediye edildi.

Programın sonunda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nafiz Yılmaz, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve diğer kurum müdürleri tarafından öğrenciler için ilk ders zili çalındı. (İLKHA)