Haber Merkezi - Güvenlik kaynaklarına göre, Kalın, geçen hafta Bağdat ziyaretinin ardından bu kez Erbil'de önemli görüşmelerde bulundu. Irak Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesut Barzani, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve yerel yöneticilerle birlikte, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salihi gibi önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor

Görüşmelerde, bölgedeki güncel gelişmeler, ikili ilişkiler ve PKK terörüyle etkili mücadele konuları ele alındı. Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığı vurgulanarak, taraflar arasında açık ve anlamlı bir diyalog sağlandı.

Geçtiğimiz hafta Irak ziyaretinde, Kalın'ın Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Şii ve Sünni gruplar ile Türkmen temsilcileriyle de görüştüğü belirtildi.

Editör: Ömer Faruk