ABD ÜSSÜNE BÜYÜK BİR SALDIRI!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Ürdün'deki Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron operasyonunda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, 25 ABD askerinin ise yaralandığı bildirildi.

7 EKİM'DEN BU YANA İLK KEZ ABD ASKERLERİNİN ÖLÜMÜ

ABD medyasındaki haberlere göre, saldırıya uğrayan üssün adının Tower 22 olduğu ve 7 Ekim'de başlayan Siyonist rejim ile Filistin arasındaki çatışmalarda Orta Doğu'da ABD askerlerinin ilk kez öldürüldüğü ifade edildi.

Tower 22'nin ilk hedef alınışıyla birlikte, 7 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'deki ABD askeri üslerine yönelik 158'den fazla operasyon gerçekleştirildi.

ÜRDÜN'DEN GELEN AÇIKLAMA!

Ürdün hükümet sözcüsü, ABD askerlerini hedef alan operasyonun kendi topraklarında gerçekleşmediğini belirtti.

BİDEN İRAN'I SUÇLADI!

İşgalci ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün'deki ABD üssüne yönelik dron operasyonu hakkındaki açıklamasında, "Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz" dedi.

Hamas: Biden'ın Ateşkes Teklifine ve BMGK Kararına Bağlıyız Hamas: Biden'ın Ateşkes Teklifine ve BMGK Kararına Bağlıyız

Biden, "Dün gece Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bir bölgede konuşlanmış güçlerimize insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 3 ABD askeri hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili detayları henüz topluyoruz, ancak bu eylemin Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Hiç şüphe olmasın, tüm sorumluları belirli bir zaman ve şekilde sorumlu tutacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Faruk