Makaleler

M.Medet Solmaz: ÇEDES'e Karşı Çıkanlara Sert Tepki

Doğru Haber yazarı M.Medet Solmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÇEDES protokolüne yönelik eleştirilere sert bir şekilde karşı çıktı.

Abone Ol

Görsel Haber - Solmaz, yazısında ÇEDES'in topluma değer katan bir fırsat olduğunu savunarak, eleştirilere karşı çıkan azınlık görüşleri için kesin ifadelerle tavır koydu.

Doğru Haber gazetesi yazarı M.Medet Solmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÇEDES protokolüne yönelik tartışmaları sert bir dille kaleme aldı. Solmaz, yazısında MEB'in değerler ve karakter eğitimine odaklanmasının doğru olduğunu belirtirken, ÇEDES'in toplumun geniş kesimine hitap ettiğini ve farkındalık oluşturduğunu ifade etti.

ÇEDES'in manevi, insani, ahlaki, milli ve kültürel açılardan isteğe bağlı etkinlikler sunarak gençlere değer kazandırmayı amaçladığını vurgulayan Solmaz, eleştirilere karşı çıkan azınlık görüşlerini sert bir şekilde eleştirdi. Yazar, bu azınlık görüşlerin yıllardır değişmeyen sığ bir anlayışa dayandığını ve bu anlayışın dini, milli değerlere karşı çıkmayı bir hayat memat meselesi olarak gördüğünü belirtti.

Solmaz, yazısında özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor İl Başkanlığı gibi kurumlarla yapılan işbirliklerini garipsenmemek gerektiğini savunarak, ÇEDES'in toplumun taleplerine cevap veren bir program olduğunu vurguladı. Yazısının sonunda, İslami sivil toplum kuruluşlarının daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini ifade eden Solmaz, 'Dişini tırnağına takarak ve önemlisi gönüllü, İslami STK’ların bari çeyreğini yapsanız fena mı olur?' diyerek yazısını tamamladı.

Çedes Projesi nedir? Çedes açılımı nedir?

Çedes Projesi, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesinin kısaltmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan bir protokolle hayata geçirilen bu proje, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki öğrencilerin çevreye ve değerlere duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefler.

Proje kapsamında, öğrencilere çevre bilinci, milli ve manevi değerler, ahlaki ve insani değerler, bilimsel ve teknolojik gelişmeler gibi konularda eğitimler verilmektedir. Ayrıca, öğrencilere sosyal sorumluluk projelerine katılmaları ve gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaları teşvik edilmektedir.

Çedes projesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 100 ortaokul ve imam hatip ortaokulunda uygulanmaya başlamıştır. Projenin, 2025-2026 eğitim öğretim yılında tüm ortaokul ve imam hatip ortaokullarında uygulanmaya başlaması planlanmaktadır.

Projenin temel hedefleri şunlardır:

Öğrencilerin çevreye karşı duyarlılığını artırmak
Öğrencilerin milli ve manevi değerleri benimsemesini sağlamak
Öğrencilerin ahlaki ve insani değerlere sahip çıkmasını sağlamak
Öğrencilerin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmesini sağlamak
Öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek
Çedes projesi, öğrencilerin çevreye ve değerlere duyarlı bireyler olarak yetişmelerine önemli katkı sağlayan bir inisiyatiftir. Projenin başarılı olması, öğrencilerin ve toplumun geleceğine önemli katkılar sağlayacaktır.

Çedes açılımı, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesinin kısaltmasıdır. Bu proje, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan bir protokolle hayata geçirilmiştir. Projenin amacı, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin, çevreye ve değerlere duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.