Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, sivrisineklerin taşıdığı bir virüs nedeniyle hastalık vakalarının görüldüğü bölgelere seyahat edenlerin dikkatli olması gerektiği belirtildi. Bakanlık, sivrisinek sokmalarından korunmanın hastalığın yayılmasını önlemede en etkili yöntem olduğunu vurguladı ve bu bölgelere seyahat eden kişilere, bakanlık tarafından yayımlanan seyahat talimatlarına uymalarını önerdi.

Ksilitol Tatlandırıcısı, Kandaki Pıhtılaşma Oranını Yüzde 50 Artırıyor Ksilitol Tatlandırıcısı, Kandaki Pıhtılaşma Oranını Yüzde 50 Artırıyor

Virüsün bulaştığı kişilerin büyük çoğunluğunda (%80) herhangi bir belirti görülmezken, enfekte olan bazı kişilerde (%20) ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, halsizlik, iştahsızlık, lenf bezlerinde şişme, bulantı, kusma ve ciltte döküntü gibi semptomlar ortaya çıkabiliyor. Hastaların genellikle bir hafta içinde iyileştiği kaydedildi.

Bakanlık, hastalığın görüldüğü bölgelere gidecek olan vatandaşları, koruyucu önlemler almaya ve seyahat tavsiyelerine harfiyen uymaya çağırdı.

Editör: Masume Masume