Gündem

Sağlık Çalışanlarından Gazze'ye Destek Yürüyüşü ve Sessiz Çağrı

Bursa Ulu Camii avlusunda bir araya gelen sağlık çalışanları, Gazze'deki zor durumunu protesto etmek amacıyla 15 Temmuz Meydanı'na sessizce yürüdü. Yapılan basın açıklamasında, Gazze'deki sağlık sisteminin çöküşüne dikkat çekildi.

Abone Ol

Bursa Ulu Camii avlusunda toplanan hekim ve sağlık çalışanları, Gazze'deki zor durumu protesto etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 15 Temmuz Meydanı'na sessizce yürüdü. Hekimler adına basın açıklamasını gerçekleştiren İsmail Can, "Terör, Soykırım ve İşgal'e Karşı Hekimlerin Yürüyüşü"nün 7. haftasında, 40 ilde eş zamanlı olarak düzenlendiğini belirtti.

Can, Gazze'deki ambargo ve katliamların devam ettiğine vurgu yaparak, "Bizler, ilk günkü öfke ve acı ile sözün tükendiği yerde, sessiz yürüyüşümüz ile farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz." dedi. Siyonist işgalcilerin, 7 Ekim'den bu yana onlarca doktoru tutukladığını ve tutuklu olanların akıbetinin bilinmediğini ifade eden Can, uluslararası aktörlere seslenerek, "Tutuklu meslektaşlarımızı güvenli bir şekilde teslim almak ve onları özgür görmek istiyoruz." diye konuştu.

Gazze'deki sağlık sisteminin çöküşüne dikkat çeken Can, "Gazze'deki 53 sağlık merkezi ve 35 hastanenin 26'sı şu anda hizmet dışı. Kalan 9 hastane ise kısmen işlevsel durumda. Bu hastaneler, aynı zamanda ülke içinde yerinden edilmiş binlerce kişiye barınak sağlıyor. Bir ülkede hastane bombalamak, hastalara müdahale edilmesine izin vermemek, ambulans konvoyunu hedef almak neyle açıklanabilir?" şeklinde konuştu.

Can, Gazze'de sağlıklı bir su kaynağı, elektrik, ulaşım, yemek, kalacak yer, can güvenliği gibi temel ihtiyaçların karşılanamadığını belirterek, "Ey Vicdan Sahipleri! İnsanlık dramı bu değilse nedir? 80 gündür susan dünya, 2 milyon Filistin halkının, 9 bin çocuk şehidin, 55 bin yaralının ahıyla nasıl ayakta duracak?" diyerek çağrıda bulundu.

Hekimler ve sağlık çalışanları olarak harekete geçilmesini talep eden Can, "Yaralıların acilen tahliye edilmesi, yardım tırlarının Gazze'ye girişinin sağlanması için Refah Sınır Kapısı'nın acilen açılmasını talep ediyoruz. Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.