Sakarya'da hizmet veren İkra İlim ve Kültür Merkezi, 1994'ten bu yana devam ettirdiği 'Kur'an Akademisi' çalışması ile birçok öğrencinin yetişmesine vesile oldu. Şimdi ise yeni dönem için ön kayıtlar başlıyor.

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışması Bursa'da Sonuçlandı TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışması Bursa'da Sonuçlandı

'Kur'an Akademisi', 14-20 yaş arası genç kızları İslami bilgi ve bilinçle buluşturmayı amaçlıyor. Program, öğrencilere dışarıdan liseyi bitirmeleri ve üniversiteye yerleşmeleri için destek sağlarken, aynı zamanda çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle zenginleştirilmiş bir eğitim ortamı sunuyor.

Her geçen gün daha da kötüleşen genç neslinin, Kur'an ve sünneti aklın ve ahlakın rehberi kılması hedefiyle yola çıkan 'Kur'an Akademisi', bilginin bilince, bilincin ise ahlaka dönüştüğü bir eğitim zemini oluşturmayı amaçlıyor.

Program, 3 yıllık bir süreyi kapsıyor ve her eğitim yılı Eylül-Haziran döneminde gerçekleştiriliyor. Arapça dersleri başta olmak üzere Kur'an'ı Kerim, Tefsir, Hadis, Siyer, Akaid, Fıkıh gibi derslerle gençlerin eğitimine katkıda bulunuluyor.

Ön kayıtlar için son tarih 15 Mayıs olup, kesin kayıtlar 15 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Programa kabul edilecek öğrenciler için gündüzlü ve yatılı seçenekleri bulunmaktadır. Detaylı bilgi için İkra İlim ve Kültür Merkezi ile iletişime geçilebilir.

İrtibat telefonları:

Gülden Gürler : 0530 465 10 26

Serdar Duman : 0532 665 85 76

Adres: İkra İlim ve Kültür Merkezi - Çıracılar Cad. No:39 Adapazarı/Sakarya