Gündem

SBÜ Van Hastanesi'nden Filistinli Müslümanlara Destek: Hayır Çarşısı Açıldı

SBÜ Van Hastanesi Sağlık Çalışanları, Gazzeliler İçin Elbirliğiyle Hayır Çarşısı Kurdu

Abone Ol

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, Filistinli Müslümanlara karşı yapılan soykırıma karşı duyarlılıkla hareket ederek, Gazzeliler yararına bir hayır çarşısı düzenledi. Hastanede düzenlenen kermese, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastane yönetimi, birim sorumluları ve sağlık çalışanları katıldı.

Etkinliğe yoğun ilgi gösteren hasta ve hasta yakınları, alışverişlerini yaparak Filistinli kardeşlerine destek olma fırsatı buldu. Elde edilen tüm gelir ise Filistin'e gönderilmek üzere ayrıldı.

Başhekim Sarıkaya, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün hastanemizde çalışan arkadaşlarımız, kendi imkanlarıyla ve el emekleriyle Gazze'deki kardeşlerimize yardım etmek amacıyla bir kermes düzenledi. Biz de bugün onları desteklemek için buradayız. Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah hepsinin hayrını şimdiden kabul etsin. Gazze'deki tüm kardeşlerimize Allah yardım etsin. İnşallah bu zulüm en kısa sürede biter. Biz de burada elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, siyonist işgalcilerin saldırısı altındaki Gazze halkına yönelik düzenlediği hayır çarşısı, sağlık çalışanlarının Filistin'e duyduğu derin destek ve dayanışmayı simgeliyor.