Gündem

Siyonist İşgal Rejimi, Batı Şeria ve Kudüs'te 4 Bin 860 Filistinliyi Alıkoydu: İnsan Hakları İhlalleri Sürüyor

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği operasyonlarda, 14 Filistinli daha alıkonuldu. Filistin Esirler Cemiyeti'nin açıklamasına göre, toplam alıkonulan Filistinli sayısı 4 bin 860'a yükseldi. Siyonist işgalcilerin ev baskınlarında kötü muamele, darp, tehdit, öldürme amacıyla ateş açma ve ev tahribatı gibi ihlaller devam ediyor.

Abone Ol

Filistin Esirler Cemiyeti, Siyonist işgal rejiminin, gece boyunca El Halil, Nablus ve Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celezun Mülteci Kampı başta olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 14 Filistinliyi alıkoymaya devam ettiğini açıkladı. Bu son operasyonlarla birlikte, 7 Ekim tarihinden bu yana alıkonulan Filistinli sayısının 4 bin 860'a ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, Siyonist işgalcilerin Filistinlilerin evlerine düzenlediği gözaltı ve baskınlarda kötü muamele, fiziksel saldırılar, ailelere yönelik tehditler, doğrudan ateş açma ve ev tahribatı gibi insan hakları ihlallerinde bulundukları vurgulandı. Filistin Esirler Cemiyeti, uluslararası toplumdan, İsrail'in bu tür eylemlerine son verilmesi ve Filistinli esirlerin haklarına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.