Ekonomi

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yapılan Zamlar Belli Oldu, Milyonlar Beklenen Hesaplarına Kavuşuyor!

Meclis onayının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik aylık artışlar netleşti. Emekliler, zam farklarının hesaplarına yatırılacağı günü büyük bir merakla bekliyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, uzun bir bekleyişin ardından zam farklarının hesaplarına yatırılacağı haberi ile umutlanmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamaya göre, SSK işçileri, Bağ Kur'lular, dul ve yetim aylığı alanlar ile çalışamaz raporu bulunanlar, bu hafta içinde zam farklarını alacaklar.

Ocak ayında gerçekleştirilen yüzde 5'lik zamın tepki çekmesi üzerine, SSK ve Bağ Kur emeklilerine +yüzde 11.68 ek zam yapıldı. Vedat Işıkhan, Meclis'ten onaylanan yüzde 49.25'lik SSK ve Bağ Kur emekli zammının Resmi Gazete'de yayınlanmasını takip eden hafta içinde farkların hesaplara yatırılacağını belirtti.

Zamla birlikte en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarıldı ve her emekliye farklı oranlarda zam yapılacak. Bu kapsamda, kök aylığı 6 bin 818 lira olan en düşük emekli 10 bin 175 lira alacakken, 20 bin lira aylık alan emekli maaş olarak 29 bin 850 lira alacak. Emekliler, beklenen zam miktarlarına dair bilgilerle birlikte mali durumlarına daha net bir bakış elde etmiş olacaklar.