Gündem

Sudan'dan HDK'ya saldırıları durdurma çağrısı

Sudan hükümeti, Hızlı Destek Kuvvetlerine (HDK) çağrıda bulunarak, "isyancı milislerin" evlere, mahallelere, hükümet binalarına saldırmayı, yolları kapatmayı ve yağmayı durdurmayı taahhüt etmesi halinde Sudan Silahlı Kuvvetlerinin askeri operasyonları derhal durdurmaya hazır olduğunu duyurdu.

Abone Ol

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamada, 'Sudan Hükümeti, bugün Kahire'de düzenlenen Sudan'a komşu ülkeler zirvesinin sonuçlarından memnuniyet duyuyor ve davet ve ev sahipliği için Mısır'a ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye teşekkür ediyor.' denildi.

Zirvenin, Sudan'da istikrar ve güvenliğin yeniden tesis edilmesini amaçladığı belirtilen açıklamada, hükümetin, savaşı durdurmak ve Sudan'da güvenliğin ve huzurun sağlanmasını isteyen tüm taraflarla birlikte çalışmaya istekli olduğu kaydedildi.

Açıklamada, 'isyancı milislerin' evlere, mahallelere, hükümet binalarına saldırmayı, yolları kapatmayı ve yağmayı durdurmayı taahhüt etmesi halinde Sudan Silahlı Kuvvetlerinin askeri operasyonları derhal durdurmaya hazır olduğu vurgulandı.

Silahlı Kuvvetlerin savaş biter bitmez siyasi bir diyalog başlatmayı taahhüt ettiği açıklamada, diyaloğun tüm Sudanlıların katılacağı seçimlerle sona eren bir geçiş döneminde ülkeye liderlik edecek bir sivil hükümetin kurulmasını sağlayacağı ifade edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, bugün başkent Kahire'de düzenlenen 'Sudan'a Komşu Ülkeler Zirvesi'nde, Sudanlı taraflara çatışmaya son verme ve krize barışçıl yollarla çözüm bulunması için müzakerelere başlama çağrısı yapmıştı. (İLKHA)