Irak'tan Suriye'ye yönelik bir saldırı haberi geldi. Iraklı güvenlik kaynakları, Suriye'nin kuzey doğusundaki Haseke'nin Yarubiye beldesindeki ABD güçlerinin bulunduğu Harab Cir Havaalanı'ndaki üsse İHA ve roketlerle saldırıldığını duyurdu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, henüz saldırıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, saldırıyı üstlenen herhangi bir grup da belirtilmedi.

Bu olay, bölgedeki gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleşiyor. Özellikle 28 Şubat 2024 tarihinde, Fırat Nehri'nin batı yakasında bulunan Ömer Petrol Sahası Üssü'ne İran destekli terörist gruplar tarafından roketli bir saldırı gerçekleştirilmişti.

Türkiye'de Arapça Tabelaları İndirenler İtalya'da Camileri Kapatıyor Türkiye'de Arapça Tabelaları İndirenler İtalya'da Camileri Kapatıyor

Suriye'nin çeşitli bölgelerinde, özellikle Tenef, Malikiyye, Şeddadi ve Deyrizor'da ABD ordusuna ait üsler, son zamanlarda aidiyeti belirsiz silahlı insansız hava araçları (İHA) ve karadan karaya roketlerle saldırılara maruz kalıyor. Bu saldırılar genellikle İran destekli gruplar tarafından gerçekleştiriliyor ve Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine de zaman zaman benzer saldırılar düzenleniyor.