HABER MERKEZİ - Elektrikli araçlar, teknolojik gelişmeleriyle dikkat çekerken siber güvenlik de önemli bir konu haline geliyor. Tesla, bu konuda adımlarını öne çıkararak siber güvenliğe büyük önem veriyor ve hacker yarışmaları düzenleyerek sistemlerindeki açıkları tespit etmeye teşvik ediyor. Özellikle Pwn2Own hack yarışması gibi etkinliklere katılarak güvenlik araştırmacılarıyla işbirliği yapıyor.

Nvidia'nın Yapay Zeka Çip Pazarındaki Liderliği Tehlikede: Rakipler Kapıyı Çalıyor Nvidia'nın Yapay Zeka Çip Pazarındaki Liderliği Tehlikede: Rakipler Kapıyı Çalıyor

Geçtiğimiz Pwn2Own etkinliğinde, Synacktiv adlı ekip Tesla'nın elektronik kontrol ünitesi ve CAN BUS sistemlerini başarılı bir şekilde hack'ledi ve bu başarılarından dolayı 200 bin dolarlık ödül ve bir Model 3 araba kazandı. Bu olay, Tesla'nın siber güvenlik alanındaki yatırımlarının ve hackerlara ödül sunma politikasının endüstrinin güvenlik standartlarını yükseltmeye nasıl katkı sağladığını gösteriyor. Tesla'nın bu tür çabaları, elektrikli araçların siber tehditlere karşı daha güvenli hale gelmesine yardımcı oluyor.