İlk fragmanı yayınlanan dizi, büyük ilgi gördü ve kısa sürede sosyal medyada geniş bir izleyici kitlesi tarafından keşfedildi.

Dizinin yurt dışı çekimleri, İran'ın Nour Cinema City Platosu'nda gerçekleştirildi. Hollywood tasarımcıları tarafından özel olarak inşa edilen plato, İranlı yönetmen Mejid Mejidi'nin Hz. Muhammed'in (SAV) hayatını anlattığı yapıma ev sahipliği yapmıştı. "Mehmed: Fetihler Sultanı" için ise plato, Fatih Sultan Mehmed'in hayatını yansıtan özel bir tasarım ile tekrar şekillendirildi.

Dizi, önemli bir hikaye çizgisiyle, Fatih Sultan Mehmed'in yaşamına paralel olarak İslam dünyasının önemli isimlerinden Eyüp el Ensari'nin hayatını da ele alacak. İran'da çekilen ilk sahnelerde, Eyüp el Ensari karakterini canlandıran dünyaca ünlü yıldız Ghassan Mesud, özel bir makyaj ekibi tarafından desteklendi. Projeye duyduğu ilgi ve güçlü hikayeden etkilenen Mesud, rolü kabul ettiğini belirtti.

Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu! Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu!

Dizinin güçlü oyuncu kadrosu ise dikkat çekiyor. Eyüp Gökhan Özekin'in yapımcılığını üstlendiği, Şafak Bal'ın yönetmenliğini yaptığı dizide Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi usta isimler yer alıyor. "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi, yakında TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşacak.

Editör: Ömer Faruk