Haber Merkezi - Ali Ekber Yurt, yaklaşık 16 yıldır görevde olduğu cemevi başkanlığı için Ali Önal'a karşı mücadele etti ve 1 oy farkla kazanan taraf oldu. Ancak, genel kurulda "usulsüz" üye alımına dair çıkan tartışmalar polis müdahalesini gerekli kıldı.

Dersim Cemevi'nin yeni yönetim kurulu ve başkanını belirlemek adına düzenlenen olağan genel kurul, cemevi bünyesinde saat 14.00'te başladı ve 17.30'da sona erdi. Ali Ekber Yurt, 2 yılda bir düzenlenen genel kurulda Ali Önal'a karşı 1 oy farkla galip gelerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu.

Ancak genel kurul, sadece oy sayımı ile sınırlı kalmadı. Adaylar arasında önceki günlerde başlayan karşılıklı suçlamalar, genel kurulda oy kullanma aşamasına geçilmeden önce gerilim ve tartışmalara neden oldu. Delegeler arasında yaşanan tartışma ve itiş kakışın ardından polis müdahale etti.

Hamas: Biden'ın Ateşkes Teklifine ve BMGK Kararına Bağlıyız Hamas: Biden'ın Ateşkes Teklifine ve BMGK Kararına Bağlıyız

Delegeler, mevcut başkan Ali Ekber Yurt'un son bir ay içinde yönetim kararı olmaksızın 27 kişiyi üye yapmasına tepki gösterdi. Bu durum, genel kurulun bir bölümünde eleştiri ve itirazlara neden oldu. Delegeler, mevcut yönetimin toplumdan uzaklaştığını ve taleplere cevap vermediğini savundu. Bu eleştirilere karşı çıkan Ali Ekber Yurt ise yeni üye kayıtlarının usule uygun olduğunu savundu.

Yaşanan gerginlik sonrasında polisin müdahalesiyle durum kontrol altına alındı. Ardından Ali Önal ve Ali Ekber Yurt, başkanlık için yapılan seçime geçildi. Kapalı zarfla yapılan oylamada Ali Ekber Yurt 50 oy, Ali Önal ise 49 oy alarak bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu. Dernek genel kuruluna katılan 101 üyeden 2'si oy kullanmadan salondan ayrılırken, 99 üye oy kullandı ve eski yönetim 1 oy farkla seçimi kazandı.

Editör: Ömer Faruk