Yapılan açıklamada, THY'nin Kargo'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Turhan Özen'in 7 yılı aşan başarılı çalışma döneminden sonra kariyerini THY dışında sürdürme kararı aldığı belirtildi. Özen'in liderliğinde Turkish Cargo, gelirlerini ve global pazar payını önemli ölçüde artırarak, Avrupa'nın en büyük hava kargo tesisi olan SmartIst'e taşındı.

1 Ocak 2024 itibarıyla Kargo’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini devralacak olan Ali Türk, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Executive MBA programını tamamlamış bir isim olarak öne çıkıyor. İş hayatına 1999 yılında başlayan Türk, Başak Hayat Sigorta, Ülker Şirketler Grubu ve Ceva Lojistik gibi şirketlerde görev aldıktan sonra 2011 yılında THY'ye katılmış ve 2012 yılında Kargo Başkanlığı görevine devam etmiştir.

Ayrıca, THY'nin organizasyonel yapılanmasında yapılan değişiklik kapsamında, Genel Müdür (Ticari) Yardımcılığı'nın, Genel Müdür (Operasyon) Yardımcılığı'na tadil edilmesine karar verildi. Bu çerçevede, Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı Kerem Sarp'ın Ajet Hava Taşımacılığı A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevine devam edeceği ve Mehmet Akif Konar’ın Genel Müdür (Operasyon) Yardımcısı olarak istihdam edileceği belirtildi.

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Yapılan atamalarla ilgili olarak yapılan açıklamada, bayrağı devreden Turhan Özen ve Kerem Sarp'a teşekkür edilerek, Ali Türk ve M. Akif Konar'a yeni görevlerinde başarılar dileyildi.

Editör: Ömer Faruk