Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin düzenlediği SUBÜ konuşmaları'nın 72. konuğu olan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, gelecek perspektifleri ve milli muharip uçak KAAN üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Kotil, genç mühendislerin önemine vurgu yaparak, KAAN'ın başarısının onların katkılarına bağlı olduğunu belirtti. Program, üniversitenin YouTube kanalı SUBÜ Haber'de izlenebiliyor.

Kotil, gençlere "Çok yeni bir dünya var. İleri bakın, her şeyi yapabilirsiniz" diyerek seslendi ve KAAN gibi başarılı projelerin gençlerin yetenek ve becerileriyle mümkün olduğunu ifade etti. Tecrübenin yanı sıra bilgisayar ve simülasyon yazılımlarının önemine dikkat çeken Kotil, günümüzde gençliğin tecrübeden daha değerli olduğunu vurguladı. Ülkemizin geleceği için gençlerin varlığının önemine değinen Kotil, onların potansiyellerinin ülkenin en büyük serveti olduğunu belirtti ve gelecekte Mars'a ilk gideceklerin gençler olabileceğini ifade etti.

Ethan'ın Valorant'taki Hassasiyet Ayarları ve Stratejileri Ethan'ın Valorant'taki Hassasiyet Ayarları ve Stratejileri

TUSAŞ'ın mevcut projelerini geliştirmek üzere çalışmalar yürüttüğünü belirten Kotil, Gökbey, Hürjet, Hürkuş ve Anka-3 gibi özgün projelerinin yanı sıra KAAN'ın da büyük oranda yerli ve milli olduğunu vurguladı. Savunma sanayisindeki önemlerine değinen Kotil, TUSAŞ'ın dünya genelindeki ofisleri aracılığıyla diğer ülkelerle iş birliği yaptığını ve KAAN gibi projelerin dışa bağımlılığı azalttığını ifade etti.