UKOME toplantısında alınan kararla birlikte taksimetre ücretlerinde yapılan zamlar, 28 Temmuz'u 29 Temmuz'a bağlayan gece itibariyle uygulamaya konulacak. Bu kapsamda, taksimetrelerini güncellemek için kentteki belirli istasyonlara gelen şoförler, cihazlarını yeni tarifeye uygun hale getirdi.

Bağcılar'daki taksimetre ayar istasyonunda çalışan Evren Keskin, taksicilerin istasyon önünde sıraya girdiğini belirtti. Keskin, "Taksimetre cihazlarını söküp güncelleme işlemi yapıyoruz. İşlem ortalama 20 dakika sürüyor. Bugün ve yarın için yoğunluk bekliyoruz. Burası pazartesi saat 24.00'e kadar açık olacak. Dün akşam saat 17.00'de işlemler başladı." dedi. Keskin, kent genelinde biri çevrim içi toplam 5 taksimetre ayar istasyonu bulunduğunu, bunlardan birinin Anadolu Yakası'nda olduğunu ifade etti.

Taksi şoförü Ogün Açıkalın ise çok sıra beklemeden işlemini tamamladığını anlatarak, "Geçen senelerde bu seferkinden daha çok sıra beklemiştik. Taksiler, asgari ücrete göre kıyaslarsanız pahalı ama ekonomik şartlara göre kıyaslarsanız da çok ucuz. Bu işi doğru düzgün yaparsan kazanıyorsun." diye konuştu.

Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı

Cihaz güncellemesi için istasyona gelen Yasin Ertürk de zam yapılan taksi ücretlerinin düşük kaldığını ifade etti. Öte yandan, taksimetre istasyonlarında güncelleme için 3 bin 950 lira alındığı öğrenildi.

Editör: Masume Masume