Kocaeli'de Gezilecek Yerler: Tarihi ve Lezzetli Rota Kocaeli'de Gezilecek Yerler: Tarihi ve Lezzetli Rota

Tarım ve Orman Bakanlığı, toprağın, suyun, tarımın ve ormanın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması için başvuruların başladığını duyurdu. Bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen yarışma, 14 farklı kategoride gerçekleştirilecek.

Yarışmanın teması "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" olarak belirlendi. Katılımcılar, tarım, hayvancılık, orman, su, gıda ürünleri gibi konuları içeren fotoğraflarla yarışmaya katılabilecekler. Seçici Kurul'da ise alanında uzman isimler yer alıyor. Sonuçlar 23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında açıklanacak ve ödüller sahiplerine törenle verilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere "www.tarimorman.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. Başvurular ise 31 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, yarışmanın amacını Türkiye Yüzyılı'nda üretimi ve üreticiyi ön plana çıkarmak olarak açıkladı. Parıldar, yarışmanın toprağın, ormanın, suyun ve doğal kaynakların önemini vurguladığını belirterek, Yalovalı fotoğraf meraklılarının katılımlarını beklediklerini ifade etti.