Haber Merkezi- Dışişleri Bakanı Yvan Gil, düzenlediği basın toplantısında, BM İnsan Hakları Ofisi'nin Venezuela'daki faaliyetlerinin askıya alındığını ve BM çalışanı 13 kişinin 72 saat içinde ülkeyi terk etmesinin istendiğini duyurdu.

Gil, BM'nin Venezuela'da "amaçlarına uygun davranmadığını" savunarak, Karakas'ta 2019'dan bu yana faaliyet gösteren BM Ofisi ile tüm işbirliği kanallarının 30 gün içinde gözden geçirileceğini belirtti.

Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor

Venezuela Dışişleri Bakanı, ofisin ülkeye karşı "komplo" ve "darbe girişimlerinde" rol aldığını iddia ederek, ofiste görevlendirilen personelin "sömürgeci, istismarcı ve BM iç tüzüğünü ihlal eden kişiler" olduğunu dile getirdi ve 72 saat içinde ülkeyi terk etmelerini talep etti.

Gil, BM Ofisinin Venezuela'ya karşı adil davranmadığını ve anayasal kurumlara yapılan saldırılar karşısında taraflı davrandığını öne sürdü. Ayrıca, ülkenin içişlerine müdahale edilmemesi ve anayasal kurumlara saygı duyulması koşuluyla uluslararası insan hakları kurumlarıyla daima işbirliği içinde çalışacaklarını vurguladı.

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, dünkü açıklamasında, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik "komplo ve suikast" planına karıştıkları iddiasıyla 19 kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.

Editör: Ömer Faruk