Gerçekleşen ilk oturumda gündem maddeleri görüşüldü. Yalova Üniversitesi Çınarcık MYO Yerel Yönetimler Programı öğrencileri de misafir olarak meclise katıldı ve meclis ortamını yerinde gözlemleyerek deneyim kazandı. Yalova'nın İl Genel Meclisi bazında yönetim dinamiklerini yakından gözlemleme fırsatı bulan öğrenciler, meclis ortamında gerçekleşen tartışmaları ve karar alma süreçlerini yerinde deneyimleme şansı buldular.

Gündemin ilk maddesinde, İl Genel Meclis Üyelerine kesin hesap bilgileri aktarılarak, gelir ve giderler ile birlikte yaklaşık olarak 500 Milyon TL’lik bir bütçe olduğu açıklandı. Başkan Soygüzel, kesin hesaba bakıldığında giderlerin gelirlere oranla daha az olduğunu belirtti ve tasarruflu bir bütçe yönetimi izlenerek mali disipline uygun hareket edildiğini vurguladı. Konu oy birliği ile son birleşime yetişmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

Yalova’da ‘Vekâletle Kurban’ Konferansı Yapıldı Yalova’da ‘Vekâletle Kurban’ Konferansı Yapıldı

Meclisin devamında, gündemin 2. Maddesinde yetkili sendika ile yapılan Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesinin 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle yenilenmesi konusu görüşüldü. İnsan Kaynakları Müdürü Sema Hanım, eski sözleşmenin sona erdiğini ve yeni sözleşmenin 3 ay içerisinde yapılabilmesi için meclisin, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya yetki vermesi gerektiğini ifade etti. Yetki Vali Kaya’ya verildi.

Birleşim sona ererken, son madde olan 3.madde görüşüldü. Çevre kirliliğinin önlenmesi ve sağlık açısından oluşabilecek risklerin ortadan kaldırılması, çevrenin korunması adına kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 1 adet Çöp Toplama Aracı”nın temininde kullanılmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından şartlı nakdi yardım talebinde bulunulması, şartlı nakdi yardım ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi için, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz’a oy birliği ile yetki verildi.