Yalova

Yalova’da Çiftçilere 800 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

Abone Ol

Yalova’da tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla Yalova Ziraat Odası tarafından 17 yıldır sürdürülen sebze fidesi dağıtımı bu yıl da büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Dağıtım töreninde Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova İl Özel İdaresi İdari İşlerden Sorumlu İl Genel Sekreteri Yardımcısı Selahattin Aras da yer aldı. Törende konuşan Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, “17 yıldır devam eden fide dağıtımını bu yıl da yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Fidelerimizi kendi yerli tohumlarımızdan elde ediyoruz. Bu süreçte bize destek olan İl Özel İdaremiz, belediye başkanlarımız ve Yalova Fide İşletmesi'ne teşekkür ederiz. Bugün karpuz, kavun, salatalık, patlıcan, biber ve domates fidesi dağıttık. Toplamda 800 bin adet fideyi çiftçilerimizle buluşturduk. Bu fidelerin Yalova’daki sebze üretimine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise konuşmasında, “Yalova İl Genel Meclisi olarak aldığımız kararla İl Özel İdaresi tarafından tarımsal üretimi geliştirmeye yönelik destek sağlıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez’ sözünü rehber edindik. Yalova’da tarımsal araziler üzerinde ciddi yapılaşma baskısı var.

Bu baskıya karşı tarımsal arazilerin kullanımı ve üretimin teşvik edilmesi için çeşitli destek mekanizmaları oluşturduk. Bunlardan biri de Ziraat Odamızla yürüttüğümüz sebze fidesi dağıtımıdır. Bu projede emeği geçen Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ve yönetimine, Yalova Valimiz Dr. Hülya Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.