Yalova'da balıkçılar, tüm yurtta olduğu gibi 1 Eylül itibariyle “Vira Bismillah” diyerek yeni av sezonuna başlıyor. 2024-2025 av sezonunda özellikle palamutun bol olmasını beklediklerini dile getiren balıkçılar, “Göstergeler bu yıl çok iyi. Palamut ve hamsi bolluğu yaşanacak. Eğer sorun yaşamazsak halkımız bol ve ucuz palamut yiyebilecek” dediler.

Yalova'da  Bir Avukat Müvekkili Tarafından Saldırıya Uğradı! Yalova'da Bir Avukat Müvekkili Tarafından Saldırıya Uğradı!

Yaz sezonunda sardalya ve istavrit gibi balıkların da uygun fiyatlarda satıldığını belirten balıkçılar, kışın suların soğumasıyla birlikte toplu avlanmanın artacağını, fiyatların daha da düşeceğini ifade ettiler. Balıkçılar, avlanma koşullarıyla ilgili sorunları da Ankara’da dile getirdiklerini, özellikle ağ boylarıyla ilgili düzenlemelerin adil yapılması gerektiğini belirterek, "Küçük balıkçılarla büyük balıkçılar arasında ayrımcılık yapılıyor" eleştirisinde bulundular.

Tarımda olduğu gibi denizcilikte de aracı kurumlar nedeniyle fiyat farkları yaşandığını dile getiren balıkçılar, “Balığı bizden ucuza alıyorlar, pazarda yüksek fiyatlara satıyorlar. Bu durumun düzeltilmesi lazım” şeklinde konuştular. Yalova’da 1 Eylül itibariyle kooperatif satış yerlerinin açılacağı ve halkın balığa doğrudan erişebileceği de duyuruldu.

Editör: Masume Masume