Gündem

Yalova'da Gerçekleştirilen Mercek-7 Operasyonu

73 ilde gerçekleştirilen Mercek-7 Operasyonu kapsamında, Yalova dahil olmak üzere bin 264 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, ruhsatsız silah taşıyan bireylere ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenmiş olup, Yalova'da da etkili bir şekilde uygulanmıştır

Abone Ol

73 ilde gerçekleştirilen Mercek-7 Operasyonu kapsamında, Yalova dahil olmak üzere bin 264 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, ruhsatsız silah taşıyan bireylere ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenmiş olup, Yalova'da da etkili bir şekilde uygulanmıştır. Toplamda 787 ruhsatsız tabanca, 38 uzun namlulu tüfek, 51 kurusıkı tabanca ve 162 ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir. Bu başarılı operasyonlar sonucunda bin 38 silah, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, bin 264 şüpheli şahıs operasyon kapsamında gözaltına alınmıştır.

Son 4 günde, İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından Yalova başta olmak üzere İstanbul, Şanlıurfa, Adana, İzmir, Ankara, Konya, Mersin, Manisa, Samsun, Diyarbakır, Gaziantep, Bursa, Balıkesir, Bitlis, Tekirdağ, Hatay, Antalya, Kocaeli, Sakarya, Kahramanmaraş, Elazığ, Çorum, Denizli, Zonguldak, Aydın, Batman, Osmaniye, Adıyaman, Eskişehir, Malatya, Mardin, Van, Afyonkarahisar, Amasya, Muğla, Tokat, Trabzon, Uşak, Aksaray, Düzce, Kayseri, Kütahya, Nevşehir, Ordu, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Bilecik, Çanakkale, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Çankırı, Edirne, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kilis, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Yozgat illerinde gerçekleştirilen ev, iş yeri ve yol aramalarında 787 ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir.