Yalova

Yalova'da Turizm ve Festivaller Üzerine Geniş Kapsamlı Toplantı Yapıldı

Yalova Valiliği’nde düzenlenen Turizm Tanıtım ve Geliştirme Toplantısı’nda Aronya ve Belgesel Film Festivalleri'nin hazırlıkları ele alındı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, ildeki turizm çalışmalarını ve festivallerin önemini vurguladı.

Abone Ol

Yalova Valiliği, Tanıtım ve Geliştirme Programı (İTGP) kapsamında Yalova Turizm Tanıtım ve Geliştirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantı, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'nın başkanlığında gerçekleştirildi ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının ana gündem maddeleri arasında Yalova'da düzenlenecek Aronya Festivali ve Yalova Belgesel Film Festivali'nin detaylı hazırlıkları yer aldı.

Toplantıda, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Sena Gözgü, festivallerle ilgili izlenmesi gereken yollar ve atılacak adımlar hakkında bilgi verdi. Özellikle, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin tarihinin Yalova Belgesel Film Festivali ile çakışması nedeniyle, Yalova Belgesel Film Festivali'nin tarihinin 22-26 Ekim 2024 olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kaya, ildeki kurumlar arası uyumdan övgüyle bahsederek, Yalova'nın turizm geliştirme konusundaki çalışmalarını vurguladı. Kaya, "Yalova’da tüm kurum ve kuruluşlar ahenk içerisinde çalışıyoruz. Hepimiz tek yöne doğru ilerliyoruz ve bu ivmeyle çok güzel sonuçlar alacağımıza eminim. Yalova, turizm alanında diğer illere oranla çok daha iyi bir çalışma sergiliyor" dedi. Ayrıca, altyapı yatırımlarında Özel İdare ve belediyelerin önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

Aronya Festivali:

Vali Kaya, Yalova'da düzenlenecek Aronya Festivali’ne özel bir önem verdiklerini ifade etti. Aronya, ilin coğrafik işaretli ürünü olarak biliniyor ve bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali Ağustos ayında yapılacak. Vali Kaya, "Bu festivali ulusal boyuta taşımak istiyoruz. Aronya artık Yalova ile özdeşleşti ve ürün kalitesinin en iyi olduğu yer Yalova. Hasat şenliğini festivale dönüştürerek, bu ürünün tanıtımını artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Yalova Belgesel Film Festivali:

22-26 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Yalova Belgesel Film Festivali’nin de büyük bir ilgi gördüğünü belirten Vali Kaya, festivalin ulusal ve uluslararası düzeyde geniş bir başvuru havuzuna sahip olduğunu belirtti. "Festivalimiz, yaklaşık 300 ulusal ve 200 uluslararası başvuru aldı. Bu, Yalova için büyük bir başarı ve gurur kaynağı. Ayrıca, festivalde Yalova’nın tarihi ve turistik güzelliklerine dikkat çekmek, ilimizin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Yalova, İstanbul’a yakın stratejik konumuyla film çekimleri için cazibe merkezi olabilir" dedi.

Doğa Sporları Festivali:

Vali Kaya, Yalova’da düzenlenen Doğa Sporları Festivali’ne de değindi. Festivalin, yamaç paraşütü sporcularının beğenisini kazandığını ve Marmara Bölgesi'nde önemli bir merkez olma yolunda ilerlediğini belirtti. Kaya, "Yalova, doğa sporları alanında büyük bir potansiyele sahip. Bu alandaki yatırımlar ve iyileştirmelerle Yalova’nın bu potansiyelini daha da artırmayı planlıyoruz" dedi.

Toplantının sonunda, Vali Kaya, Yalova'nın turizm ve kültürel etkinlikler açısından giderek daha cazip bir destinasyon haline geldiğini ve tüm bu çalışmalara katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.