Ekonomi

Yalova'da yetişen meyveler kadınların elinde katma değerli ürüne dönüşüyor

Altınova ilçesinde 3 yıl önce kurulan kooperatif, Yalova'nın meyve bahçelerinden elde edilen kivi, aronya ve Trabzon hurması gibi ürünleri kullanarak kadınlar aracılığıyla katma değerli ürünler üretiyor.

Abone Ol

Altınova Belediyesi tarafından desteklenen Altınova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, yerel meyveleri kullanarak sirke, cevizli sucuk, reçel gibi ürünler üretiyor. Kooperatif, atıkları da kompost yapımında değerlendiriyor.

Kooperatif, yaklaşık 60 kadın çalışanıyla birlikte kivi, cevizli sucuk, sirke, reçel, aronya sirkesi, erişte, Trabzon hurması kurusu gibi çeşitli ürünleri üretiyor.

Başkan Elif Sancaktutan, doğal üretim yaptıklarını ve katkı maddesi kullanmamaya özen gösterdiklerini belirtti. Kooperatif, ürünlerini hem müşterilere ulaştırıyor hem de bazı zincir marketlere satış yapıyor. Başkan Sancaktutan, e-ticaretle işlerini büyütmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, kooperatifin tamamen kadınlara ayrılan binasında birbirinden güzel ürünlerin ortaya çıkarıldığını belirtti.

Oral, atıkların tamamının değerlendirildiğini ve kooperatifin Sıfır Atık Projesi'ne destek verdiğini vurguladı. Kooperatif, kadınlara iş dünyasında başarı sağlamanın yanı sıra çevresel sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyor.