HÜDA PAR, Narin Güran Olayını Kaosa Dönüştürme Çabalarına Karşı Sağduyu Çağrısı Yaptı HÜDA PAR, Narin Güran Olayını Kaosa Dönüştürme Çabalarına Karşı Sağduyu Çağrısı Yaptı

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne de aynı tarihte başlanacak ve seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından duyurulacak. Siyasi partiler, aday adayı listelerini 31 Ocak'a kadar bildirecek, kesin aday listeleri ise 3 Mart'ta ilan edilecek.

Seçim sürecindeki diğer önemli tarihler arasında, 10 Ocak'ta partilerin aday tespiti usul ve esaslarını bildirmeleri, 17 Ocak'ta muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıdan indirilmesi ve itirazların sona ermesi, 27 Ocak'ta siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi, 31 Ocak'ta aday adayı listelerinin bildirilmesi gibi aşamalar bulunuyor.

Seçim takvimine göre, seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak, 24 Mart'ta seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı tamamlanacak, 30 Mart'ta seçim propagandası sona erecek ve nihayet 31 Mart'ta oy verme günü gerçekleşecek.

Editör: Ömer Faruk