Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin açıklamasında, Türkiye genelindeki seçime katılım oranının yüzde 78,11 olduğunu belirtti. Yener, 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenin oy kullandığını ifade etti.

Ayrıca, kesin olmayan sonuçlara göre büyükşehir belediye başkanlığı için açılan sandık oranının yüzde 99,99 olduğunu aktardı.

YSK Kararıyla Yeniden Sayım Gündemde: Amasra'da Oylar Tekrar Hesaplanacak! YSK Kararıyla Yeniden Sayım Gündemde: Amasra'da Oylar Tekrar Hesaplanacak!

Büyükşehir belediye başkanlığı seçimine katılım oranının yüzde 78,11 olarak gerçekleştiğini belirterek, belediye başkanlığı ve meclisi için açılan sandık oranlarını ve katılım oranlarını detaylandırdı.

Ayrıca, parti bazında seçim sonuçlarını paylaşarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 35, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 24 belediye başkanlığı kazandığını bildirdi. Yener, seçim sürecinin huzur ve güven içinde geçtiğini vurgulayarak, kesin sonuçların ilanının ardından detayların internet sitelerinde paylaşılacağını belirtti.