Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek

Acı Neye İyi Gelir?

Genel olarak acının saymak ile bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Pek çok rahatsızlığa da iyi gelen acı, aynı zamanda metabolizma hızlandırmaya yardımcı olup yeterince tüketildiği zaman insan sağlığına iyi gelmektedir.

Acının Faydaları Nelerdir?

Acının günümüzde pek çok sayıda faydası bulunmaktadır. Bunlar;

Gribe Karşı Korur

Kişilerin vücudunun beta karoten ihtiyacını acı ile sağlamak mümkündür. Acı biberden 1 günde 1 kez tüketmek bunun için yeterlidir. Ayrıca C vitamini bakımından da zengin olan acı biber, vücudun dayanıklılığını arttırıp gribe karşı da vücudunu koruma altına almaktadır.

Ağrıları Azaltır

Acının özü olan acı biberin özü “capsaicin” adlı doğal bir maddedir. Acı biberin ağzına değdiği anda oluşan his sayesinde kişinin sinirleri yumuşayarak beyinde bir endorfin salgılar. Ayrıca beyin bölgesinde salgılanmakta olan endorfin, vücut üzerinde bir ağrı kesici etkisi oluşturmaktadır.

Kolesterolü Düşürür

Günümüzde yapılan araştırmalarda; acı biber yenmesi sonucunda, vücutta bulunan trigliseritlerin düşmesi gözlenmiştir. Bunun sonucunda da vücuttaki kötü kolesterolde bir azalma görülmektedir.

Kalp Krizi Durumunu Azaltır

C vitamini, beta karoten ve de antioksidan bulunmasından dolayı acı biber, vücudu kansere ve de kalp krizi riskine karşı korumaktadır. Dolaşımın hızlanmasında etkili olup felç geçirme riskini de en aza indirmektedir.

Ülseri Önler

Düzenli bir şekilde acı biber tüketimi, midedeki mikroorganizmaların ölmesinde etkilidir. Ayrıca mide rahatsızlıkları arasında en sık görülen ülserlerinde ilerlemesini önlemektedir.

Zayıflamaya Yardımcı Olur

Acı en çok iştah açıcı özelliğiyle bilinmektedir. Bu bir dezavantaj gibi görünse dahi acı biberin kişilerin metabolizmasını hızlandırma ve de kabızlığı önleme etkisi daha da fazladır. Böylece zayıflatıcı özelliği mevcuttur. Bunun dışında ise vücuttaki yağı yakma özelliği ile acı tüketimi kilo verdirmektedir.

Sindirime Destek Olur

Acı biber sindirim salgısını arttırıp iştah açması sayesinde de sindirimin daha kolay olmasını sağlamaktadır.

Kabızlığı Giderir

Acı biberler lif açısından çok zengin olduğu için günde 1 tane yiyip kabızlık sorunu engellenmiş olur.

Acının Zararları Var mıdır?

Pek çok faydası olan acı aşırı tüketildiğinde zararları ortaya çıkmaktadır. Yani hemoroid ve ülser gibi hastalıkları tetikleyebilmektedir.

Editör: Ömer Faruk