Bismillahirrahmanirrahim. Davamızın başı, ortası ve sonu da Allah'a hamd etmektir.

Bismillahirrahmanirrahim. Davamızın başı, ortası ve sonu da Allah'a hamd etmektir.

Kazanımlar bulut gibidir, elde tutmayı bilmezsek bir bakmışız uçuvermişler. Kazanımlarımızı üzerine eklemeyi başaramazsak gün geçtikçe kaybederiz. Verdiğimiz zaman ve enerji de maalesef heba olur.

Muhaliflerin, yurt içinde ve yurt dışında kaybetmiş olmalarına rağmen, İslam davetçileri ve halkımızın faydasına çalışan insanlar için önemli mesajlar içermektedir.

Öncelikle halkımızın temel özelliği İslam'dır ve birlik, beraberliktir. İslam ahlakıyla donanmış, birikimli ve halkın içinden biri olan bir toplum olarak, güven verdiğimiz sürece Allah'ın izniyle her zaman başarılı oluruz.

Halkımız bize güveniyor, bu yüzden Rabbimize karşı sorumluluğumuz olan insanları Allah'a yönlendirmek için daha çok çalışmalıyız. (Hayırlı hizmet yapmak ve başkalarını kötülükten sakındırmak konusunda) yardımlaşmalıyız. (Maide 2)

Ayet-i celiliye'nin düsturuyla hareket ederek iyilikleri çoğaltmalı ve kötülükten kaçınmaya yönelik çabalarda bulunmalıyız. Güzel örneklikler sergileyerek toplumumuza katkı sağlamalıyız.

Rabbimize karşı olan sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeli ve topluma karşı olan sorumluluğumuzu da en iyi şekilde yerine getirmekten geri durmamalıyız.

Bu şekilde hareket ettiğimiz sürece inşallah Rabbimiz bizden razı olur ve halkımız da bize memnun olur. Kendimizin ve halkımızın dünya ve ahiret mutluluğuna erişmiş olmanın sevincini yaşarız.

Rabbimiz bizi kendisine layık kullarından eylesin. Allah'a hamd olsun.

ÖMER GÜNEŞ