Bismillahirrahmanirrahim. Seçimler sona erdi ve şimdi kardeşlik vakti geldi. Kurban verme zamanı...

Bismillahirrahmanirrahim.

Seçimler sona erdi ve şimdi kardeşlik vakti geldi. Kurban verme zamanı...

Değerli kardeşlerim, yaklaşık 2-3 aylık yoğun bir seçim çalışma döneminden geçtik. Gece gündüz demeden çalıştık, yaşlıya gençe demeden ziyaretler gerçekleştirdik. Defalarca ikna turu yaparak belirlediğimiz kişilerin kalbini kazanmaya gayret ettik. Meydanlarda stantlar kurarak halka ulaşmaya çalıştık. İşimizden, evimizden ve ailemizden fedakarlık yaparak büyük çaba sarf ettik. Sosyal medyada aktif hesaplarımızı seferber ettik. İçtenlikle her bir kardeşimizin üzerine düşeni yaptığına inanıyorum. Daha fazla çaba sarf edebileceğimiz birçok fırsat var.

Sonunda Allah'ın yardımıyla başardık. Hamdettik ve şükrettik. Secdelere kapandık.

Bu çabalarımızın amacı, Allah'ın rızasına ererek evlatlarımıza ve gelecek nesillere güçlü bir gelecek sunmaktı. Öyleyse, başkalarının gündemimizi belirlemesine izin vermeden Allah'ın yönlendirmesiyle boş kaldığımızda hemen başka işlere yönelmeliyiz.

Şimdi Kurban zamanı diyoruz. Hz. Adem'den bu yana süregelen kadim bir ibadet olan Kurban zamanı. Seçim döneminde sergilediğimiz enerjimizi ve gücümüzü kaybetmeden hatta artırarak, şimdi hemen ziyaretler listesi oluşturmalıyız. Kurbanlarımızın özellikle deprem bölgesinde zorluk çeken kardeşlerimiz başta olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında sefalet içinde yaşayan mağdurlara ulaşması için gayret göstermeliyiz.

Allah'ın rızasına erişmek, evlatlarımızı İsmailce adayan bir toplum olmak, kardeşlik köprülerini sıkı sıkıya kurmak ve toplumumuzdaki garip, gureba olarak yaşayan insanların sofralarına et ve bereketin girmesini sağlamak için şimdi harekete geçme zamanıdır.

Vakit Kurban vaktidir. Allah'ın yaptığımız ve yapacağımız tüm amelleri kendi katında kabul etmesini dilerim. Rabbimiz hepimizi cennette cemaliyle mükafatlandırsın, İnşaAllah.

Ömer Güneş