'Kasım Ayı Sahabe Ayı' kapsamında her yıl örnek insanların hayatlarının işlendiği 'Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar' etkinlikleri kapsamında bu yıl cennetle müjdelenen sahabelerden Zübeyr bin Avvam (Radıyallahu Anhu) ve Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kızı Hazreti Rukiyye'nin (Radıyallahu Anha) hayatı ve mücadelelerinin ele alınacak.

Ankara Kocatepe Camii yanında bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konferans Salonunda, 1 Aralık Cuma günü, saat 20.00'da düzenlenecek olan programda bayanlara da yer ayrıldığı ve Sıhhiye'den konferans salonuna servis hizmetinin olacağı belirtildi.

Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı

Cennetle müjdelenen sahabelerden Zübeyr bin Avvam (Radıyallahu Anhu) ve Peygamber Efendimizin kızı Hazreti Rukiyye'nin (Radıyallahu Anha) hayatı ve mücadelelerinin, İlahiyatçı Dr. Hüseyin Gökalp tarafından işleneceği programın duyurusunu yapan Peygamber Sevdalıları, vatandaşları gerçekleştirilecek olan etkinliğe davet etti.

Bilindiği üzere Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayının sahabe ayı olarak ilan edilmesinden bu yana her yıl ilgi çekici temalarla İslam tarihinde önemli yer alan sahabe hayatları işlenmekte, bu kapsamda farklı etkinlikler düzenlenmekte. (İLKHA)

Editör: Ömer Faruk